Klankschalen tijdens de yogales

In samenwerking met yogadocenten begeleid ik ook yogalessen. Het kan zijn dat ik de hele les mijn klankschalen inzet maar het kan ook als afronding van de yogales. Ook bied ik mijn diensten aan bij andere workshops. dan kan ik het als klankschaalmeditatie aanbieden. Als een rustmoment of om meer ontspanning te geven.

Hoe werkt yoga met klankschalen?

klankschalen bij yogaKlankschalen kunnen op verschillende manieren ingezet worden tijdens een yogales.

  1. Heel praktisch kunnen ze gebruikt worden om een oefening op een fijne manier te starten en eindigen.
  2. Verder zorgen de tonen ervoor dat je makkelijker in het hier en nu komt, omdat je simpelweg luistert naar het geluid en dus minder in gedachten zult zijn. En dat is mooi meegenomen omdat yoga met aandacht een veel groter ontspannend effect heeft dan wanneer je tijdens een houding aan iets anders denkt.
  3. Ook zorgen klankschalen ervoor dat je makkelijker ‘naar binnen keert’. Dus meer in contact met jezelf bent in plaats van dat je met de andere mensen in de yogales bezig bent. En daardoor ontspannen zowel je lichaam als je geest beter en laat je makkelijker weerstanden of vervelende gedachten los.

Overigens zorgen de verschillende tonen van een klankschaal ook voor verschillende effecten. Lage klanken hebben meer ‘aardse rust’ tot gevolg, terwijl hogere klanken goed zijn om meer energie te krijgen. (Bron)

Prijsopgave

Je kunt een prijsopgave ontvangen via info@klankschaalamsterdam.nl. De prijs is afhankelijk van de duur en het aantal deelnemers.

Workshop Restorative Yoga en klankschaalmeditatie op zondag 11 december WACHTLIJST

Je komt tot diepe rust in de Restorative Yoga houdingen (verzorgd door Lara Glorie) terwijl je tegelijkertijd op en om je lichaam de helende klanken en trillingen van klankschalen voelt (verzorgd door Nicolien Brzesowsky). De workshop vindt plaats in Castricum. De locatie volgt nog.

Omdat ons lichaam voor 70% uit water bestaat en Restorative Yoga erop gericht is om het zenuwstelsel te kalmeren, werken de yoga houdingen en klankschalen op diep niveau door in het lichaam.

Restorative Yoga is voor iedereen die op een yogamat kan liggen, je hebt geen yoga ervaring nodig. Je wordt tijdens de houdingen ondersteund met kussens en dekens om je lichaam zo comfortabel mogelijk te maken. In Restorative Yoga blijven we zo’n 20 minuten in een houding, je hebt dus alle tijd om van de klankschalen te genieten.

Ontvangst is vanaf 14:30 uur, de workshop start om 14:45 uur en duurt tot 16:15 uur. We drinken daarna nog een kopje thee, om 16:30 sluiten we af. Draag comfortabele, niet-knellende kleding. Alle yoga-materialen zijn aanwezig.

Informatie en aanmelden
De workshop vindt plaats in Flow of yoga in Castricum op Westerplein 2 a. Dit is achter het station, parkeren is gratis. Een kaartje kost €39,95 en is inclusief een leuke verrassing. Wil je je aanmelden voor de workshop ga dan naar de website van Flow of Yoga  en maak een persoonlijk account aan via Registreer  en klik vervolgens op de homepage via doorklikken om je aan te melden: ik meld mij graag aan. Je ontvangt dan alle informatie!

HAPPY NEW YEAR SPECIAL!

 06-01-2023 van 14.00 uur – 17.00 uur

PROOSTEN, YOGA, DANSEN, KLANKSCHALEN, MEDITEREN, ZINGEN, SAMENZIJN, BEKRACHTIGEN!                

Kundalini yoga & Klankschaalmeditatie concert met Ingeborg Herdingh en Nicolien Brzesowsky

Kundalini yoga is een oude en krachtige yoga traditie uit India en wordt ook wel de yoga van bewustzijn genoemd. Het versterkt alle aspecten van lichaam en geest door het vrijkomen van levenskracht. Kenmerkend voor deze vorm zijn de dynamische oefeningen, diepgaande meditaties, aandacht voor de adem en het gebruik van mantra’s. Je hoeft er niet lenig voor te zijn.

De vibraties en geluiden van klankschalen werken energetisch op het water in je lichaam. Wist je dat jouw lichaam voor 70% uit water bestaat? Door de klankschalen naast het lichaam te plaatsen komt de energie van je lichaam in balans. De klanken en trillingen van de Klankschaalmeditatie nemen je mee naar binnen en brengen je in contact met jouw intentie voor 2023.

Locatie: de workshop vindt plaats in Studio Naar Zee op IJburg in Amsterdam.

Adres: Bert Haanstrakade 102, 1087 DN Amsterdam

Tijd: inloop vanaf 13.30 uur. Start 14 uur tot 17 uur.

Bijdrage: 45,- Je kunt jouw deelname bevestigen door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL32 ASNB 0783 2242 73 t.n.v. Niccom onder vermelding van workshop 6 januari.

Informatie: Ingeborg 0651989739 of ingeborg@yogaleadershipjourneys.nl.

Nicolien 0621950662 of info@niccom.nl of www.klankschaalamsterdam.nl