Klankschalen tijdens de yogales

In samenwerking met yogadocenten begeleid ik ook yogalessen. Het kan zijn dat ik de hele les mijn klankschalen inzet maar het kan ook als afronding van de yogales. Ook bied ik mijn diensten aan bij andere workshops. dan kan ik het als klankschaalmeditatie aanbieden. Als een rustmoment of om meer ontspanning te geven.

Workshop 31 oktober: Restorative yoga en klankschalen in Alkmaar

 Op 31 oktober breekt de wintertijd aan. Deze speciale les is hét moment om naar binnen te keren! Je komt tot diepe rust in de Restorative Yoga houdingen (verzorgd door Lara Glorie) terwijl je tegelijkertijd de helende klanken en trillingen van mijn klankschaalmassage voelt.

Restorative Yoga is voor iedereen, je hebt geen yoga ervaring nodig. Je wordt tijdens de houdingen ondersteund met kussens en dekens om je lichaam zo comfortabel mogelijk te maken. In Restorative Yoga blijven we zo’n 20 minuten in een houding, je hebt dus alle tijd om van de klankschalen te genieten.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats in Nieuw Zenit op de Spoorstraat 62 in Alkmaar en start om 14:15 uur en duurt tot 15:45 uur. We drinken daarna nog een kopje thee. Draag comfortabele, niet-knellende kleding. Alle yoga-materialen zijn aanwezig. Een kaartje kost € 35 voor leskaarthouders van Lara en € 37,50 voor niet-leskaarthouders.

Hoe werkt yoga met klankschalen?

klankschalen bij yogaKlankschalen kunnen op verschillende manieren ingezet worden tijdens een yogales.

  1. Heel praktisch kunnen ze gebruikt worden om een oefening op een fijne manier te starten en eindigen.
  2. Verder zorgen de tonen ervoor dat je makkelijker in het hier en nu komt, omdat je simpelweg luistert naar het geluid en dus minder in gedachten zult zijn. En dat is mooi meegenomen omdat yoga met aandacht een veel groter ontspannend effect heeft dan wanneer je tijdens een houding aan iets anders denkt.
  3. Ook zorgen klankschalen ervoor dat je makkelijker ‘naar binnen keert’. Dus meer in contact met jezelf bent in plaats van dat je met de andere mensen in de yogales bezig bent. En daardoor ontspannen zowel je lichaam als je geest beter en laat je makkelijker weerstanden of vervelende gedachten los.

Overigens zorgen de verschillende tonen van een klankschaal ook voor verschillende effecten. Lage klanken hebben meer ‘aardse rust’ tot gevolg, terwijl hogere klanken goed zijn om meer energie te krijgen. (Bron)

Prijsopgave

Je kunt een prijsopgave ontvangen via info@klankschaalamsterdam.nl. De prijs is afhankelijk van de duur en het aantal deelnemers.